Search-form

Sabtu, 14 Julai 2012

OLD SKOOL- Video Effect yang kool oleh penerbit filem dahulu

Dengan kepesatan dunia dan teknologi zaman sekarang, segala aktiviti jadi lebih mudah. Pelbagai jenis sofware-sofware 3D, editor software, dan komputer yang lebih hebat. Bagaimana pula penghasilan filem pada zaman mula-mula filem dan video diperkenalkan. Disini adalah bagaimana syarikat HBO menghasilkan Filem intro mereka


Khamis, 12 Julai 2012

INI BIJAK- 3 nombor menjaga beg.

Iklan kempen untuk manga kunci yang mempunyai nombor keselamatan. Bijak.NIE DIA - Evolusi kereta lumba F1

Evolusi kereta lumba F1 dari tahun 1950 hingga tahun 2012. Enjoy.
Rabu, 11 Julai 2012

KES BERAT NIE- Berdating dengan watak khayalan.

Seorang remaja dari jepun telah mencipta satu perisian untuk membolehkan beliau dapat ber-dating dengan pop vitual artis/anime, Hatsune Miku. Untuk merialisasikan impian beliau, sebuah cermin mata digunakan disambung dengan sebuah Xbox 360 Kinect. Untuk mewujudkan 3d vitual tersebut kaedah/perisian Augmented Reality environment yang selalu dikaitkan dengan PS Vita. Mungkin dengan kebijaksanaan remaja ini dapat mengatasi masalah awek lari mengikut lelaki lain? Haha... Apapun kaedah ini akan mendatangkan lebih manafaat kepada sistem pembelajaran dan kemajuan negara. Hak aloh....


INI BIJAK - Kedai Pizza dari sebuah truck

 Sebuah restoren pizza,Del Popolo yang terletak di San Francisco, CA  menjadikan sebuah truck kontena menjadi ruang  membakar dan menjual pizza. Truck ini akan bergerak ke beberapa bandar popular sebagia salah satu car mereka mempermosikan restoren pizza mereka. 

GILER KOOL - Kedai Teh yang boleh transform

Jika sekali pandang dinding ini, terdapat hanya bentuk-bentuk kotak kecil dan besar yang berwarna-warni tetapi apabila kotak-kotak ini ditarik keluar terdapat ruang-ruang jualan, meja cashier dan beberapa perabut lain tersusun kemas didalamnya. Kedai barangan teh ini terletak di  Sao Paulo, Brazil.  Ruang luas kedai in hanya lah 10 kaki persegi. Selain bentuknya yang unik dan berwarna-warni, kaedah pengunaan kawasannya sangatlah membanggakan.

Seni mencacah dinding

Seni mencacah dinding ini adalah hasil nukilan kreatif dari warga portugal, alexandre farto. Selain mencacah dinding beliau juga terlibat dalam aktiviti mencacah kertas, pemukaan besi, kayu dan juga abstrak pada papan iklan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...