Search-form

Jumaat, 27 Mei 2011

Coca-Cola Happiness Truck

Panel 3D holografik

Zebra Imaging sebuah panel yang mampu memaparkan gambar bersifat 3d holografik. Dengan panel ini kita dapat melihat dari pelbagai sudut pandangan.
Rabbitkadabra ! ( animasi pendek )

Animasi Pendek berkisahkan tentang seorang kanak-kanak perempuan, Emily memasuki sebuah kedai silap mata yang sudah gagal. Lalu Emily diberi anak patung mekanikal arnab bernama Rabbit. Sesuatu yang tidak terjangka apabila Emily membawa Rabbit pulang.


Rabbitkadabra! from Rabbitkadabra! on Vimeo.

Reban Ayam UrbanKhamis, 26 Mei 2011

Maru the Cat

Video tentang seekor kucing bernama Maru yang aktif dan taksub dengan barang disekeliling beliau.A Tiny Day in the Jackson Hole Backcountry ( stop motion + miniature photo style)


A Tiny Day in the Jackson Hole Backcountry from Tristan Greszko on Vimeo.

Binaan Pasir yang giler gempak.

Ini Sangat mengagumkan. Binaan dari pasir yang sangat teliti dan kreatif(16 pic)
Washington Crossing The Delaware


Triceratops

DA VINCI SAND SCULPTURE

The Tallest Sand Sculpture

Rabu, 25 Mei 2011

GAME BOY MUSIC (but not the kind you're thinking of)

Pejabat pengerusi NIKE

Mark Parker adalah pengerusi untuk barangan sukan terkemuka NIKE. Beliau juga mengumpul berberapa figural vynil dan juga produk exklusif dari NIKE.

Bank Sugamo Shinkin di Jepun yang ceria

Sebuah firma arkitek, Emmanuelle Moureaux Architecture merekabentuk sebuah bangunan Bank Sugamo Shinki di Tokyo, Jepun dengan ciri-ciri yang penuh keceriaan. Pintu masuk utama bank tersebut terdiri daripada lapisan-lapisan warna-warna pelangi. Dan yang paling bestnya bangunan ini, terdapat satu lubang telus cahaya diantara ketiga-tiga tingkat bangunan tersebut...( 20 pic)
Selasa, 24 Mei 2011

Template Room

Ini ialah sebuah hotel, CLASKA terletak di Meguro, Tokyo.Di sebabkan hotel sudah lama dan kurang menarik lagi bilik yang agak kecil, pihak hotel telah mengupah sebuah firma arkitek,TORAFU ARCHITECTS agak bilik hotel yang dahulunya usang dan bosan kepada sebuah bilik hotel tersusun,tertarik dan menarik.( 15 pic)


album-meja kenang-kenangan

Ini ialah sebuah meja kopi (coffee table) yang boleh menyimpan pelbagai kenangan silam dan indah. Gambar-gambar kenangan masa anda muda-muda dulu, gambar anda graduate dan juga barangan cenderahati yang tersayang.( 9 pic )Isnin, 23 Mei 2011

Games iPad untuk kucing-kucing anda

Syarikat makanan kucing terkemuka, Friskies® telah membangunkan sebuah application games untuk kucing anda supaya IQ kucing anda berada tahap yang membanggakan. 
  
 original from Games for cat

[SHARE NEWS] Meatball IKEA tidak Halal ?


Ini serious. Aku tak nak cakap banyak just go to this link

UPDATED : IKEA MEATBALL HALAL (29/05/2011)


Blog yanmieonline.com link
IKEA FACEBOOK'

mecari yang halal itu harus bagi setiap muslim. 

HALAL JAKIM

Lukisan/doodle pada tandas wanita

Macam mana menghasilkan sebuah tandas yang ceria, bersih dan bergaya?  Sekumpunan designer yang terdiri daripada Timothy Goodman, Mikey Burton, Chris Rubino, dan Rich Tu telah meghasilkan satu gambaran lukisan mural (doodle ) pada dinding tandas wanita. Lukisan mural berdasarkan perwatakan wanita dan cara mereka melepaskan  tekanan. Em... That Awesome ! tapi jangan lepak lama-lama sangat dalam tandas, tak elok la. Awak-awak semua dah cun, cute, hensem dan macho bergaya...Yosh...Seni Piring/pinggan jepun yang ber-manga.

Idea penghasilan piring/pinggan yang sangat keatif. (12 pic )

Ahad, 22 Mei 2011

Kapal Captain Jack Sparrow tersadai di Mid Valley, Malaysia

Bersempena dengan tayangan filem Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides, Pusat membeli-belah Mid valley telah membina satu replika kapak Captain Jack Sparrow di tengah-tengah pusat membeli-belah itu. Terdapat juga beberapa kiosk-kiosk dari pihak penaja juga bertemakan filem tersebut. Pihak dari lego juga membina satu set lego berdasarkan set pengambaran filem Pirates Of The Caribbean dari siri terdahulu .( 18 pic )


Rekabentuk office ini dibuat dari cardboard

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...